De soort banden in Judo

Judo is een vechtsport die steeds populairder wordt in Nederland. Een van de belangrijkste onderdelen van judo zijn de banden die gedragen worden tijdens trainingen en wedstrijden. In dit artikel bespreken we de verschillende soorten banden die gebruikt worden in judo.

  1. Witte band – De witte band is de beginnende band in judo. Dit is de band die aan beginners wordt gegeven wanneer ze starten met judo. Het is de eerste stap in het judoproces en staat voor de basis van de sport.
  2. Gele band – De gele band is de volgende stap na de witte band. Dit is de tweede band in het judoproces en duidt op een groeiend niveau van kennis en vaardigheden. De gele band is vaak geassocieerd met een gevorderde beginner.
  3. Oranje band – De oranje band is de derde band in het judoproces. Dit is een hogere band dan de gele band en duidt op een nog grotere kennis en vaardigheden in de sport.
  4. Groene band – De groene band is de vierde band in het judoproces. Dit is een nog hoger niveau dan de oranje band en duidt op een grote mate van beheersing van de technieken en vaardigheden in de sport.
  5. Blauwe band – De blauwe band is de vijfde band in het judoproces. Dit is het hoogste niveau voor een niet-zwarte band. De blauwe band duidt op een zeer hoog niveau van vaardigheden en technieken in de sport.
  6. Bruine band – De bruine band is de zesde band in het judoproces en is een stap onder de zwarte band. Dit is het hoogste niveau voor een niet-zwarte band en duidt op een uitzonderlijke vaardigheden en technieken in de sport.
  7. Zwarte band – De zwarte band is de hoogste band in het judoproces. Dit is het hoogste niveau van vaardigheden en technieken in de sport en duidt op een meester in de sport.

Er zijn ook andere soorten banden zoals de rood-witte band, welke gereserveerd is voor trainers en referees.