Bewegen: Hoe houd je het leuk in deze tijd?

Op dit moment stikt het van de ‘workout at home’ video’s op social media. Sinds we allemaal in intelligente lockdown zitten worden er allerlei manieren bedacht om ons lichaam toch op conditie en gezond te houden. Om eerlijk te zijn, hebben we die video’s nu wel gezien en weten we wat we als sport alternatief kunnen doen. Maar dat lijkt toch lastiger dan je denkt in een kleinere omgeving, zonder het sociale aspect en begeleiding. Hoe houd je bewegen leuk in deze tijd?

Wat motiveert jou?

Je moet een ijzeren discipline hebben, wil je nu door blijven trainen op het ritme dat je voor deze situatie al had. De verleiding is heel groot om toch andere dingen te gaan doen. Maar wat enorm zal helpen is het krijgen van ritme in je week. De dagen waarop je normaal gesproken aan sport deed, plan je nu ook in om te gaan sporten. Leef alsof je naar je werk of naar school gaat. Deze regelmaat zal je ook energie geven.

Tips om meer te bewegen en het ook leuk te houden

Wandelen

We mogen nog steeds naar buiten, zolang we ons netjes aan de 1,5 meter afstand en andere maatregelen van het RIVM houden. Gebruik je vrije tijd dus ook lekker om te wandelen. Ga bij voorkeur alleen. Wil je samen met iemand wandelen? Met gezinsleden mag je naast elkaar wandelen, zolang je rekening houdt met anderen. Ga je met de buurman of buurvrouw? Hou er dan ook rekening mee dat jullie 1,5 meter afstand van elkaar houden. Ga je liever een rondje fietsen? Ook dat kan! Fiets dan wel achter elkaar of op een fietspad waar je voldoende afstand kunt houden.

Samen sporten kan ook op afstand

Heb je een telefoon of computer met internet? Dan kun je prima samen sporten op afstand. Bel met elkaar via Skype of gebruik Whatsapp Videobellen en knal samen de workout eruit! Maakt het sporten direct extra gezellig.

Volg online classes

Volg online classes. Veel studio’s hebben online lessen voor een goedkopere prijs, op Instagram worden veel gratis live lessen gegeven en ook op YouTube kun je gratis sportlessen vinden. Heb je altijd al willen dansen of yoga willen doen, maar hield je jezelf tegen door schaamte of de twijfel dat je het niet kunt? Dan is juist NU het moment om te kijken of je het leuk vindt. Je hoeft er niet goed in te zijn, het is belangrijk dat JIJ het leuk vindt om te doen. Ga op ontdekkingsreis en als deze thuis isolatie helemaal voorbij is? Geef je dan eens op voor een echte les!

Thuis fitnessen

Wil je graag fitnessen? Doe thuis circuitjes, gebruik meubilair om je work-outs te kunnen doen en gebruik een gevulde fles water als gewicht. Wil je het liever wat professioneler aanpakken? Dan kun je gewichtjes, weerstandsbanden en/of een fitnessbank prima online bestellen.

Oude tijden herleven op de Wii

Even terug naar die oude spelletjes op de Wii! Naast dat het ontzettend leuk is om weer ‘back in time’ te gaan zijn we ook nog eens bezig met beweging! Was je ze al vergeten? Dit zijn de leukste beweegspelletjes voor de Wii: Wii Sport (Resort), Wii Fit (Plus), Wii Party, Just Dance, My fitness coach en zo zijn er nog veel meer.

Wij hopen je met deze tips te motiveren om meer te bewegen. Wat ga jij doen om meer te bewegen?